CERRADO!!!

CERRADO!!!
Podéis conseguir tickets el sábado en la fiesta durante la mañana hasta que se terminen.


Entrada destacada

LOS COMERCIOS COLABORANDO EN EL HOMENAJE DE JULIO

   Durante los próximos días, organizadores de este homenaje a nuestro amigo Julio pedirán la colaboración de los comercios y gente del barr...

lunes, 27 de mayo de 2024


Querido Julio, es difícil expresar con palabras lo que has significado y la huella que has dejado en nosotros y en nuestro barrio, aún así lo hemos intentado.
 Verás como todas las entidades están trabajando duro pero con alegría para que el sábado todo salga como a tí te gustaría. Estarás orgulloso. Ahora lee más abajo a ver que te parece.
Vamos hablando 😉
                                                                    Fina Galán

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Benvolgut Julio,

 T'agradava que escriguera i sempre m'animaves a fer-ho. “No deixes d'escriure Teresa”. Et vaig fer cas Julio i ara escric aquestes paraules i te les dedique.

Ja saps que ens vam conèixer gràcies a l'editora i creadora d'aquest Blog, la infatigable Fina Galàn. Ella ens va presentar i ara a través d'aquest Blog i per iniciativa del també infatigable Agustín, tinc l'oportunitat de participar en l'homenatge que els veïns i col·lectius de la teua volguda Malva-rosa, et faran el primer de juny després de mesos de dur treball organitzatiu, ressuscitant l'esperit d'un dels teus projectes més significatius i més enyorats: La Festa de la Solidaritat de la Malva-rosa.

Amb una fe errant, que no acabava de trobar a Déu enlloc, conèixer-te va marcar un abans i un després en la meua vida. Em vas ensenyar, que Déu estava en qualsevol lloc on hi haguera una persona bona fent coses bones. Però sobretot, em vas ensenyar que Déu estava on es reunien moltes persones bones per a fer moltes coses bones. Em vas ensenyar el valor del col·lectiu, del poder transformador de la comunitat, del poder de l'assemblea. No en va església significa assemblea, com ens recordaves en moltes ocasions en els teus meravellosos, pròxims i motivadors sermons.

Amb tu Julio,  vaig aprendre que podia creure en Déu i anar a manifestacions pel bé comú, pel dret de les treballadores, de les persones migrants, de les dones i dels col·lectius exclosos de la societat. Però també i no acabaré mai de donar les gràcies per això, vaig començar a sentir-me volguda per Jesús. Perquè tu eres com ell, pròxim, pendent de tots, capaç de llegir les nostres angoixes i d'avançar-te a les nostres necessitats. Recorde la primera noticia que vaig tindre de tu, just unes setmanes després d'instal·lar-me en la Malva-rosa en la que fora la casa de la meua àvia. S'acostava el nadal i vaig trobar en la meua bústia una felicitació nadalenca desitjant bones festes en tots i cadascun els idiomes de les diferents comunitats autònomes de l'Estat Espanyol. Estava signat per “el vostre rector i amic” Julio Ciges.

Amic. Eixa va ser la paraula que va fer que el diumenge següent fora per primera vegada a la parròquia I assistir a la misa de 12. Els cants comunitaris, les fulles parroquials en les quals es feia partícip a tots els membres de l'assemblea per igual. El poder parlar-li a Déu i escoltar la seua paraula en la llengua que em van ensenyar els meus pares, eren un regal i un misteri.

No obstant això, vaig dubtar a continuar anant a missa fins que Fina em va parlar de tu i ens va presentar. I llavors em vas acollir com feies amb tothom que s'acostava a tu. Com feia Jesús.

El temps va passar inexorable, però el record dels moments en Vera, dels amics i amigues que vaig fer gràcies a tu i del teu afecte, és allò que me impulsa a seguir caminant.

 Julio et vas anar a casa del Pare-Mare, però com Jesús, romans entre nosaltres donant-nos forces i ensenyant-nos amb obres. Obres com el teu bell sopar de comiat, amb el que ens vas regalar la teua calidesa i ens vas ensenyar a viure i a morir sense por. 

Teresa Sanchis Labiós


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Desde nuestra incorporación a la “Festa de la Solidaritat” en el año 2007, ha sido y es para nosotros como Iglesia Cristiana  Evangélica establecida en nuestro querido barrio de la Malva-rosa desde 1982,un verdadero privilegio haber estado colaborando con dicha fiesta comunitaria y solidaria, y lo ha sido tanto por haber conocido a los tan buenos compañeros y amigos, como por el trabajo hecho a diferentes niveles.

Pero si hay alguien a quien recordamos mucho, entre otros que no mencionamos por no olvidar a ninguno, es a Julio Ciges por su persona y por su iniciativa de llevar a cabo el Evangelio de Cristo, tal como él lo entendió, dándose a los más desfavorecidos y siendo un gran amigo de cada uno de sus amigos, y prestando toda la ayuda posible para que la “Festa de la Solidaritat” fuera un gran logro.

Desde estas líneas sólo queremos dar gracias a Dios por haberle conocido y gracias a Julio por haber sido un amigo leal.

Hoy, en 2024, seguimos ilusionados y dispuestos a colaborar en esta nueva andadura de la fiesta para el barrio de Malva-rosa junto a otras tantas entidades de tan diversa índole.

Por un barrio digno, con todo nuestro cariño.


Amparín Cerveró




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------






Malva-Rosa 1-6-2024

 

Des de Buf-Alí dir que la figura de Julio Ciges ha marcat el moviment assembleari (en aquests últims anys) en el barri.

Aglutinador de tots els moviments associatius de la Malva-Rosa, sempre ha volgut un barri participatiu i solidari.

Nosaltres com a entitat musical i social volem reivindicar el paper de Julio Ciges i sabem que el trobarem a faltar en totes les activitats que realitzem en el barri.

Com va dir Vicent Andrés Estellés:

‘’ No et limites a contemplar aquestes hores que ara venen, baixa al carrer i participa. No podran res davant d’un poble unit, alegre i combatiu’’

 Colla de tabal i dolçainaBuf-Alí. (Per sempre Julio)


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------






---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------







 

No hay comentarios:

Publicar un comentario